1999年シドニーにオープンした「Longrain(ロングレイン)」は、本場さながらの“SPICY(辛さ)、SWEET(甘み)、SOUR(酸味)、SALTY(塩気)”の4つを効かせたアジアン料理レストランです。鮮やかな色合いが美しく、アロマティックなスパイスの香りが魅力的な料理やモダンにデザインされた空間演出などでも注目を集めています。
日本初上陸として、2017年8月に東京、恵比寿ガーデンプレイスタワー39階にオープン。広々とした空間の中、160席を完備。Longrain TOKYOでは、Longrainクラシックを提供しながらも、鮮やかな色彩の野菜やハーブを使い、彩り豊かなモダンアジア料理を提供。スパイスの効いた料理に合う、ワインやカクテルもご用意いたします。恵比寿ガーデンプレイスタワー39階からの景観と料理をお楽しみください。
Opened in Sydney in 1999, “Longrain” is an Asian food restaurant where foods are served with perfect harmony between four essential elements: Spicy, Sweet, Sour and Salty. Colorful and aromatic dishes and its modern interior make Longrain popular continuously.
Longrain TOKYO, opened in August, 2017, is located on the 39th floor in Yebisu Garden Place Tower and can seat up to 160 guests. While serving Longain’s classic dishes, Longrain TOKYO also uses various vegetables and herbs to serve colorful modern Asian cuisines. Also, carefully selected bottles of wine and stylish cocktails are served to pair with the cuisines. Visit Longrain TOKYO to enjoy refined cuisines and fascinating city views!
Longrain Owner
サム・クリスティ
シドニー生まれ。イギリスにあるテレンス・コンラン氏の「QUAGLINO’S」や、国際的に評価の高いオーストラリアの「TETSUYA’S」で経験を積む。2016年銀座にもオープンしたギリシャ料理店「THE APOLLO」のオーナー&ソムリエでもある。
「10代後半にタイにバックパック旅行をして、そこで初めてタイ料理を味わいました。チリの辛さやパンチの効いた香りがとても印象深く、この体験がタイ料理店を始めたきっかけとも言えます。僕たちの料理は、みなさんに新しい体験として喜んで受け入れてもらえると思います」
Sam is a restaurateur born and raised in Sydney. He began his hospitality career at Sydney‘s iconic Bayswater Brasserie. He travelled extensively, gaining experience in the setting up and running of bars at Terence Conran’s Quaglino‘s in London. In Sydney, Sam worked as a sommelier at Tetsuya Wakuda’s internationally acclaimed restaurant Tetsuya’s. It was at Tetsuya‘s, Sam gained invaluable experience matching wine with Asian flavours. He is also the Managing Director of The Apollo Sydney, a Greek restaurant which opened in Tokyo, Ginza in 2016.
“I first backpacked in Thailand in 1988, the whole trip was a culinary overload. I will always remember the charcoal grilled barracuda with red chilli nahm jim on Ko Pha Ngan. I love chilli and the punchy flavours in Thai food. Longrain food will be new for the Japanese palate for its freshness, attention to detail and balance.”